0708-518 118 info@skepparens.se

Kapell-tvätt. Låt ”Skepparens Kapell & Segel” tvätta kapellet när säsongen är över.

Vi kallar vår tvättmetod för ”Light-Tvätt”;

  • skonsamt för kapellet, vi kan tvätta bort mögel varje år utan att slita på kapellet.
  • skonsamt för miljön, efter några timmar har aktiva beståndsdelar ”slocknat”.
  • skonsamt för plånboken, så billigt att du kan mögeltvätta varje år.
  • skonsamt för hälsan, du får en hälsosammare miljö i båten under kapellet.
    ……………….. det finns fler fördelar som vi kan berätta om när vi ses.

Mer service och underhåll för pengarna.

Kapell-tvätt, impregnering och fönster-recond på ett medelstort kapell kostar ca 2500:-. Vår effektiva ”Light-Tvätt” tar död på allt levande i kapellet, tex mögel och alger. Påväxt som suttit orörd några år kan lämna kvar fläckar, men hellre det än aggresiva tvättmedel och metoder som riskerar att försämra kapellets egenskaper.
Vi kontrollerar sömmar, det får du på köpet, och eftersom vi även nytillverkar har vi koll på lämpliga åtgärder som att tex byta fönster och dragkedjor.

Kapellet måste bli rent på riktigt, -varje år-!

Kapell bör tvättas årligen, med rätt grejor, så årets lager av damm, pollen och mögelsporer, inte hinner börja växa och få permanent fäste. Det finns fn inget medel som ger kapellet flerårigt skydd mot påväxt, därför upprepas mögeltvätten årligen, – på hösten/vintern.

Impregnering är främst vatten- och smutsavvisande vilket i praktiken betyder att risken för läckage minskar och smutsen går lättare att få bort. Ett läckande kapell blir nästan alltid tätt, men det går aldrig att garantera. Läcker det i sömmen så använd sömtätare.

Mögelsporer, damm och pollen blir tillsammans med fukt en ljummen dag en utmärkt drivbänk för mögeltillväxt. Många kapell används år efter år innan det lämnas in på tvätt, då har möglet gott om tid att växa fast ordentligt i väven. Årets påväxt av mögel blir näring till nästa års mögelsporer, som kan börja växa tidigare eftersom näringen redan finns på plats, det växer som lager på lager.

 

Tvättvatten från ett tre år gammalt kapell på en båt i Björlanda.

Mögel behöver näring, fukt och lagom temperatur, ta bort en ingrediens så slutar det växa. Vi tvättar bort näringen, då får möglet svårt att växa.

Sjöräddningssällskapet

Sjöräddningssällskapet är en ideell organisation som räddar liv till sjöss utan en krona från staten. Räddningsstationen på Rörö har 57 frivilliga sjöräddare och 2014 lämnade de kaj 480 gånger, allt från sjöräddning till medlemsservice.